Pelan Tri-Binari atau Binari Australia kelihatan hampir serupa. Satu-satunya perbezaan antara kedua-duanya adalah semasa pembayaran untuk pasangan yang berpadanan yang diperlukan di dalam Tri-Binari, manakala pasangan yang tidak berpadanan diperlukan di dalam Binari Australia.

tri binary

Pelan Binari adalah seperti 2x Matriks Paksaan Infiniti dalam satu pusingan. Di dalam Binari, anda akan mempunyai 2 Kaki. Anda biasanya akan mendapat komisen untuk Nilai Keseluruhan Kaki anda yang paling lemah. Kebanyakan binari mempunyai sistem di tempat yang membolehkan anda untuk mendapat Komisen pada masa kemudian (melalui Bawa ke hadapan) pada kaki paling kuat anda.

binary

 

 

Ini adalah pelan pampasan yang mudah dan jelas. Ia membolehkan pengedar untuk mempunyai lebar peringkat pertama tanpa had. Peringkat syarikat akan membayar komisen kebiasaannya terdiri dari 3 ke 9 peringkat lebih dalam. Lebih banyak jumlah yang dihasilkan oleh anda dan organisasi anda, lebih banyak keuntungan yang anda boleh dapatkan. Satu kelemahan yang terdapat pada pelan ini adalah dengan membina suatu peringkat lebih lebar bermakna kebarangkalian pengedar boleh memberi kurang bantuan terhadap peserta yang didaftarkan secara peribadinya.

stairstep

Pelan Satu Peringkat adalah cara yang cepat untuk penaja menjana pendapatan. Ini bermakna setiap penyertaan baru di dalam kumpulan atau rangkaian, individu menurut pelan tersebut akan memperolehi manfaat. Pelan ini adalah penting kerana menjana pendapatan kebiasaannya mengambil sedikit masa jadi Syarikat MLM akan mempertimbangkan tentang pendapatan segera untuk kepentingan peribadi mereka. Pelan Satu Peringkat digunakan secara meluas oleh beberapa syarikat MLM kerana ia boleh menjana hasil pendapatan serta-merta, mengikut fungsi rangkaian.

unilevel

Pelbagai papan pembahagian logik mengikut logik pelanggan dipilih untuk memenuhi 100% penyesuaian atau pilihan mereka berserta dengan kebanyakan ciri-ciri paling canggih.

  • Matriks Silang
  • Kitar semula kemasukan
  • Pendapatan Tidak Terhad
  • Masuk ke tahap seterusnya secara automatik

board

Pelan Pemisahan digunakan bersama dengan Pelan Matriks. Apabila ahli pasukan telah mencapai kelayakan tertentu mereka akan berpisah daripada pasukan anda dan anda tidak lagi akan menerima matriks pembayaran pada ahli pasukan atau sesiapa sahaja di bahagian matriks tersebut. Walau bagaimanapun anda akan menerima komisen bulanan sekali gus dari jumlah keseluruhan unit pemisahan.

breakaway

Matriks paksaan adalah hampir serupa dengan matriks Satu Peringkat, tetapi ia menghadkan bilangan orang yang setiap individu boleh miliki di peringkat pertama mereka. Sebagai contoh, kumpulan 2 X 12 bermakna dua orang pada peringkat pertama anda dan membayar 12 peringkat yang lebih dalam. Contoh kiraan lain adalah 4 X 5, 3 X 9, dan sebag ainya. Ini kebiasaannya agak mudah dan senang untuk difahami dan dijelaskan. Jumlah keperluan yang rendah biasanya dikaitkan dengan pelan matriks ini membantu menjadikannya satu pelan yang baik untuk pengedar separuh-masa.

matrix

Ini adalah elemen yang paling biasa berkaitan dengan semua pelan pampasan. Ia membolehkan kebanyakan MLM untuk menjana sejumlah pendapatan yang sangat besar. Pulangan wang yang banyak ini, walaubagaimanapun, dibuat oleh peratusan individu yang sangat kecil jumlahnya. Pelan pemisahannya menjurus kepada usaha sepenuh-masa. Kemerosotannya (attrition) adalah pada tahap yang tertinggi berserta dengan pelan pemisahan dan secara umumnya pembangunan perniagaan anda akan menjadi lebih mahal. Ini adalah sebuah program kerja. Ia memerlukan kegigihan, kemahiran untuk berdagang, dan memerlukan keupayaan untuk anda melatih rekrut anda. Syarikat-syarikat yang menggunakan pelan pemisahan cenderung untuk membayar komisen yang lebih tinggi. Walaubagaimanapun, pelan tersebut mungkin sangat sukar ditiru buat kebanyakan orang.

generation